Om Bellinova

Om Bellinova


Det talas flera olika språk i Sverige idag, ändå finns det alldeles för få flerspråkiga barnböcker i bokhandeln. Bellinova grundades 2015, för att skapa ett hjälpmedel med syfte att stimulera språkinlärning för flerspråkiga barn. Våra böcker syftar till att hjälpa flerspråkiga barn att påbörja och underlätta inlärningen av flera språk parallellt. Barnen kan lära sig både svenska och till exempel sitt modersmål på ett enkelt och roligt sätt och samtidigt kan boken vara hjälp för de vuxna som lär sig svenska språket.


Språkkompetens blir allt viktigare i dagens globaliserade värld när gränser mellan länder suddas ut och avstånden krymper. Flerspråkighet medför även positiva effekter för hjärnans utveckling. Det är en stor fördel att lära barn ett extra språk vid sidan av modersmålet i tidig ålder. Det underlättar språkinlärningen senare i livet och medför stora möjligheter när man kommer ut i arbetslivet.

Våra böcker

Vicky upptäcker nya språk

Vicky upptäcker nya språk - en modern trespråkig bokserie

Boken innehåller 100 ord med färgglada och högkvalitativa illustrationer. Alla illustrationer inkluderar ord på tre språk; svenska, engelska samt ett tredje språkalternativ.


För närvarande erbjuds 13 olika språkkombinationer:


 • Svenska / Persiska / Engelska[fonetisk skrift]
 • Svenska / Finska / Engelska
 • Svenska / Spanska / Engelska
 • Svenska / Arabiska / Engelska[fonetisk skrift]
 • Svenska / Engelska
 • Svenska / Ryska / Engelska[fonetisk skrift]
 • Svenska / Polska / Engelska
 • Svenska/ Somaliska / Engelska
 • Svenska / Turkiska / Engelska
 • Svenska / Bosniska-Serbiska-Kroatiska / Engelska
 • Svenska / Ukrainska / Engelska [fonetisk skrift]
 • Svenska / Kinesiska / Engelska [fonetisk skrift]
 • Svenska / Tigrinja / Engelska [fonetisk skrift]


Vicky tar med barnet på en smart och rolig språkupplevelse. "Vicky upptäcker nya språk 1 & 2" är en modern trespråkig bokserie, idealisk för barn som vill utforska nya språk på ett roligt sätt! Varför inte lära namnen på olika djur på ditt favoritspråk? Att lära sig frukt och grönsaker på ett nytt språk har aldrig varit lättare!


Beställ här!

Vicky upptäcker nya språk 1

Svenska / Persiska / Engelska

Vicky upptäcker nya språk 2

Svenska / Spanska / Engelska

Darya & Donya

Darya & Donya på äventyr 

Darya & Donya är en fascinerande bokserie som tar läsarna med på en resa genom olika magiska världar tillsammans med två nyfikna systrar. I den första boken transporteras de till sagornas värld, där de möter en mängd fantastiska varelser, inklusive enhörningar, älvor, häxor och drakar. Darya, den busiga av de två systrarna, kan inte motstå frestelsen att utforska och prova på nya saker.


I den andra boken tar äventyret dem till dinosauriernas planet, där de lär sig namnen på olika dinosaurier i en spännande och lärorik resa.


I den tredje boken - "Darya & Donya 3, Högtidsäventyret" - får ni följa med systrarna på ett spännande äventyr genom svenska och iranska högtider. Ni kommer att få uppleva allt från påskägg till eldhoppning. Det här är den tredje boken i serien om de två systrarna, och vi är säkra på att ni kommer att älska deras nya äventyr. Denna bok är tvåspråkig, både på fingilisi samt svenska. 


Det unika med dessa böcker är att de är skrivna på fingilisi, vilket är persiska skrivet med latinska bokstäver. Det gör dem perfekta för persiskspråkiga föräldrar som vill läsa böcker på persiska men inte är bekanta med persisk skrift.


Beställ böckerna här: 

Darya & Donya 3

Högtidsäventyret

Darya & Donya 1

I sagornas värld

Trevligt läsning och lärande

unsplash